Adviezen en tips voor ziekten en gezondheidsproblemen

woensdag 10 juni 2009

5 manieren om een blauw oog bij te werken

Een blauw oog kan erg vervelend zijn, maar begin vorige eeuw was men met zo'n blauwe kijker pas echt goed klaar! Toen was het namelijk gebruikelijk dat er een bloedzuiger op het blauwe oog werd gezet om het bloed eruit te zuigen
Bloedzuigers hadden echter afgedaan als behandeling toen de mensen de biefstuk ontdekten. Zo'n malse lap rauw vlees op het blauwe oog werkte echt.
Tegenwoordig geen bloedzuigers(gelukkig!) en heerlijke biefstuk meer als behandeling. De beste en doeltreffende manieren om een blauw oog te genezen, zijn veel eenvoudiger. Kijk maar.

Leg er ijs op
Het idee van de biefstuk was goed, maar het was meer de kou van het vlees die effect had. Een vegetariër zou namelijk hetzelfde resultaat verkregen hebben met ijsbergsla!
Kou heeft een dubbele uitwerking. Het helpt tegen de zwelling en het doet de bloedvaten samentrekken, zodat de inwendige bloeding, die het blauwe oog veroorzaakt, minder hevig wordt.
Een oog dat helemaal dicht zit, kan de eerste 24 tot 48 uur het beste met ijs worden behandeld. Leg er de eerste dag om de 2 uur gedurende 10 minuten ijs op.
Een ijscompres voor het oog maakt u door geplet ijs in een plastic zakje te doen, dat u dan op uw voorhoofd plakt. Zodoende krijgt u geen druk op het oog.

De Tyson-behandeling.
Bokskampioen Mike Tyson heeft tijdens zijn loopbaan heel wat blauwe ogen uitgedeeld. een van de wedstrijdartsen die Tysons toegetakelde tegenstanders onderzocht, vertelde dat bokstrainers een trucje hebben om blauwe ogen te behandelen, dat u ook buiten de ring kunt toepassen.
Trainers gebruiken voor boksersogen een klein metalen instrumentje. Het is extreem koud en wordt gebruikt om de onmiddelijke bloeding te stoppen, zodat de zwelling tot een minimum wordt beperkt. Een gelijksoortige methode kunt u zelf toepassen door een koud blikje frisdrank met tussenpozen tegen uw gezicht te houden (5 tot 10 minuten van elk kwartier), tot u aan ijs kunt komen. Zorg ervoor dat het blikje goed schoon is en druk het zachtjes tegen uw wang, maar zeker niet tegen het oog. Oefen nooit druk uit op de oogbol.

Geniet van de show
Als het oog eenmaal blauw wordt, kunt u niet veel meer doen dan de zwelling tegengaan. Zelfs met make-up kunt u het blauwe oog niet helemaal verbergen. Doorgaans hebt u van een blauw oog ongeveer een week plezier, met bovendien een erg kleurrijk verloop. Aanvankelijk is het oog natuurlijk blauw, als het begint te genezen wordt het groen, vervolgens geel en ten slotte krijgt het zijn gewone kleur terug.

Vermijd aspirine
Aspirine is niet geschikt voor iemand met een blauw oog.
Artsen raden meestal paracetamol aan. Aangezien aspirine een stollingremmend middel is, zal het bloed minder goed stollen. Als gevolg daarvan zal de bloeding, die voor de verkleuring zorgt, moeilijker te stoppen zijn en komt u uiteindelijk met een grotere blauwe plek te zitten. Wilt u om een of andere reden toch een pijnstiller nemen, neem dan paracetamol.

Snuit uw neus niet
Als het blauwe oog het gevolg is van een harde klap (meer dan een botsing met een deur), is het mogelijk dat u door uw neus te snuiten letterlijk een kop krijgt als een ballon. Soms ontstaat bij het letsel een barst in de oogkas, en kan bij het neussnuiten lucht uit de sinusholte in de oogkas terechtkomen. De lucht dringt onder de huid en doet de oogleden nog meer zwellen. Bovendien verhoogt dit de kans op infectie.


Design by araba-cı | MoneyGenerator Blogger Template by GosuBlogger